16-årig palestinsk flicka försvarade sitt hem – åtalas

UTRIKES. Den 16-åriga palestinska flickan Ahed Tamimi åtalas nu av de israeliska myndigheterna efter att ha försvarat sig mot två israeliska soldater som inkräktade i hennes hemby.

Efter att ha försvarat sig mot två israeliska soldater, åtalades den 16-åriga palestinska flickan Ahed Tamimi och hennes kusin under måndagen av en israelisk militärdomstol för misshandel. Domstolen beslutade att låta henne sitta häktad i väntan på dom, något som hennes advokat tror beror på att hon är mycket populär bland den palestinska befolkningen.

— Jag är säker på att de vill hålla henne inlåst så länge som möjligt, eftersom de inte vill ha en så stark röst för motståndet för frihet, sa Tamimis advokat Gaby Lasky till Reuters.

I ett videoklipp som blivit mycket populärt bland palestinierna kan man se hur hon och hennes kusin slår och sparkar på de två soldaterna som inkräktar på familjens tomt. Israel hävdar att hon bara används av palestinierna för att väcka sympati, medan palestinierna menar att hon är en frihetskämpe som försöker bekämpa sina israeliska förtryckare.

Tamimis familj har ett långt förflutet av antisionistiskt motstånd, och det finns flera klipp där de konfronterar israeliska soldater. I ett viralt videoklipp från 2015 kan man se när familjen Tamimi fritar en 12-årig palestinsk pojke från en israelisk soldat. Motståndet har dock tagit hårt på familjen, och 2011 dödades Mostafa Tamimi av israeliska soldater.

Under förra veckan försvann även Ahed Tamimis Twitterkonto, och många har frågat sig om den israeliska staten hade något med saken att göra.

Källa: 
Israel indicts ‘Palestinian Joan of Arc’ Ahed Tamimi over West Bank scuffle with IDF

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Vad modiga dom är judesv****. Står där i full soldatmundering beväpnade upp till tänderna och lipar över att en helt obeväpnad flickunge ”misshandlar” dem.

”Det utvalda herrefolket”…….

Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

Flickan är en hjältinna.

Vad den JUDISKA staten och dess soldater är, kan beskrivas som något av det hemskaste man överhuvudtaget kan tänka sig.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
2 år sedan

Den jäntan är en nagel i ögat på Israel. Räkna med att hon får ett saftigt fängelsestraff. Om hon fängslas, kan hon bli Fånghjälpens första internationella samvetsfånge?

ansch
Nybörjare
ansch
2 år sedan

Flickan och pappan ser mer vita ut än många sydeuropéer: https://www.youtube.com/watch?v=cMWuk_mi5kw

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
2 år sedan
Reply to  ansch

När jag såg henne och hur hon agerade i tidigare klipp så tänkte jag – det finns vikingablod från väringar i den familjen.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Varför satte han inte helt sonika sitt vapen i skitungens gap och fyrade av?