15 personer med IS-kopplingar utvisas från Norge

NORGE. Justitiedepartementet fruktade att utländska jihadister med uppehållstillstånd i Norge skulle återvända från Syrien och Irak, varför dessa har utvisats ur landet.

Foto: Flickr/Day Donaldson (CC BY 2.0).

De senaste månaderna har man fattat beslut om att permanent utvisa flera jihadister med norskt uppehållstillstånd.

Nya siffror från justitiedepartement visar att 15 personer som är anslutna till terrorgruppen Islamiska staten (IS) permanent har utvisats från Norge. Vissa beslut fattades redan i maj i år.

Det rör sig främst om personer som rest ut ur Norge för att ansluta sig till IS.

Omkring 100 personer med norsk anknytning har rest till Syrien och Irak för att gå med i extremistiska islamistiska grupper.

Källa:
15 personer med IS-tilknytning er utvist fra Norge

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
10 månader sedan

Har Illuminati godkänt detta?

Ethny
Nybörjare
Ethny
10 månader sedan
Reply to  Klaus

Illuminati har nog här i Sverige sett till så att de får uppehälle här istället. De måste trots allt vara måna om sina terroristvänner och ta hand om sitt egna nätverk. Detta så att de kan begå ännu fler false-flag terrorattacker runtom EU för att öka motsättningar och ge europeiska regimer en större ”chans” att få igenom värre integritetskränkande åtgärder och ännu värre övervakning. Rädslan får människan att acceptera sådant som de annars inte skulle ha gjort. Illuminati har nog godkänt det, det är vad jag tror i alla fall. Inget händer utan någon anledning och ett land som försöker… Läs mer »