14 personer rymde från Migrationsverkets förvar

INRIKES. Under natten till fredagen rymde 14 personer från Migrationsverkets förvar i utkanten av Göteborg.

En anställd på Migrationsverkets förvar i Kållered utanför Göteborg upptäckte under natten till fredagen att ett fönster hade krossats. Efter att man räknat in alla intagna kunde man konstatera att 14 personer hade rymt. Polis tillkallades och sökte igenom närområdet med hundpatrull, dock utan resultat.

Vid tiden för rymningen fanns det 65 personer inlåsta i förvaret. Migrationsverket uppger att man nu stängt den avdelning där rymningen skedde och att man startat en utredning för att kunna förebygga liknande händelser i framtiden.

— Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Vi kommer under dagen att vidta nödvändiga åtgärder för att återställa lokalerna i Göteborg och fortsätta arbetet för att förbättra skalskydden för förvaren, säger Torbjörn Nyberg från Migrationsverket.

De intagna på förvaret i Kållered genomförde nyligen en hungerstrejk på grund av att 30 av de intagna fått avslag på sin asylsökan, dock utan resultat. Tidigare i veckan utvisades tio rasfrämlingar till Afghanistan, och i samband med detta hölls en demonstration där flera personer greps av polisen.

Källa:
Rymning från förvaret i Kållered: 14 saknas

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Victor
Nybörjare
Victor
2 år sedan

Det är ju inte särskillt svårt att tänka var dessa kan ha rymt till. Det finns många kyrkor och kloster som borde kollas upp. Sedan har vi alla batikhäxor och den övriga dekadenta vänstern. Men det väljer man såklart att inte låtsas om från dom styrandes sida. Det är viktigare att jaga Nationella för låtsasbrott.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

I själva verket blev de utsläppta för att lämna plats åt 500 st som upptar dyra platser på landets polishäkten. Så ser den dystra verkligheten ut i asylkloaken Sverige.

Anna
Nybörjare
Anna
2 år sedan

Oh no!!

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Kalla in skyddsjägarna!