14 nakna personer greps efter att ha slaktat får i Auschwitz

UTRIKES. 14 personer greps av polisen för att de nakna och ihopkedjade hade slaktat ett får vid ingången till Auschwitz.

13 kvinnor och en man i åldrarna 20 till 27 år greps i Auschwitz efter att de hade kedjat fast tillsammans och slaktat ett får under skylten med texten ”Arbeit macht frei”. Personerna hade också hängt upp en banderoll med texten ”kärlek” i röd text och filmat händelsen med en drönare.

Museichefen Piotr Cywinski är osäker på vad motivet är och säger att det är första gången i historien som de har varit med om något liknande. Den polska överrabbinen Michael Schudrich anser att handlingen var galen, oavsett vad motivet var.

— All användning av Auschwitz för politiska åsiktsyttringar eller för att ge uttryck för moraliska budskap, det är inte så Auschwitz bör kommas ihåg.

Källor:
14 nakne personer tatt av politiet etter å ha slaktet sau og lenket seg sammen i Auschwitz
14 nakne personer pågrepet for å ha slaktet sau i Auschwitz

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments