Skyddade flickor från sextrakasserier — mördades av ”nyanländ”

BROTT. En 14-årig syrier har blivit omhändertagen av de sociala myndigheterna misstänkt för mordet på den 15-årige litauiske pojken, Arminas Pileckas. Händelsen inträffade i måndags på Göingeskolan i Skåne. Uppdaterad med film.

skolmord

Arminas Pileckas blev endast 15 år gammal.

Det var i måndags som den 15-årige litauiske pojken, Arminas Pileckas, knivhöggs till döds på Göringeskolan i Skåne. 15-åringen ska ha suttit i skolans korridor tillsammans med ett par vänner under en lunchrast, när en 14-årig pojke gick fram och högg honom till döds bakifrån. Kniven ska ha träffat hjärtat och 15-åringen ska ha skadats allvarligt.

En skolkamrat ska ha försökt att rädda Arminas liv genom att ha försökt stoppa blödningen. Polis och ambulans kom till platsen och Pileckas fördes akut till sjukhus. Han avled en stund senare.

Den misstänkte gärningsmannen, en 14-årig syrier vid namn Ahmed Mustafa Al Haj Ali som nyligen kom till Sverige, har nu omhändertagits av de sociala myndigheterna. Bild på den misstänkte gärningsmannen går att se här.

Enligt uppgifter ska gärningsmannen ha planerat mordet på Arminas Pileckas under en något längre tid. Bland annat ska han under jullovet ha sökt på nätet efter sidor som lär ut hur man dödar någon.

Arminas Pileckas föräldrar har nu gått ut och pratat med litauisk media där de bekräftar att Arminas hamnade i konflikt med den syriske gärningsmannen i samband med att han ska ha sexuellt trakasserat kvinnliga skolkamrater. Detta ska ha lett till att Ahmed kände sig kränkt och hämnades genom att knivhugga Arminas till döds.

En film som enligt litauisk media visar då Arminas tillrättavisade Ahmed Mustafa Al Haj Ali för att han hade sexuellt trakasserat flickor på skolan.

Arminas pappa berättar också att de inte fått ge sin version i svensk media och att endast gärningsmannens föräldrar har fått komma till tals.

Elever på Göingeskolan beskriver Arminas Pileckas som en vänlig, snäll och trevlig elev och en kille som alltid ställde upp för sina vänner, vare sig det gällde bråk eller om det handlade om något annat.

— Han var en riktig glädjespridare. Väldigt trevlig och snäll. Han var en stor punkt i klassrummet. Om hela klassen var nere var han en sådan person som alltid kunde få klassen att skratta, säger en 15-årig flicka på skolan.

Källor:
Arminas 15 år försvarade sina kvinnliga skolkamrater från sexuella trakasserier – knivhöggs till döds av nyanländ
Arminas skolkamrater berättar om skräcken
Alla vi som stöttar Arminas
Fler kan ligga bakom mordet på Arminas, 15
Prabilo Švedijoje nudurto 15-mečio tėvai

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments