123 miljoner kronor används till genusprojekt för serbisk polis

GALENSKAP. Under år 2019 kommer 123 miljoner skattekronor gå till ett projekt där serbisk polis ska ”utbildas” i genus- och jämställdhetsfrågor.

Under år 2019 kommer den svenska regeringen lägga 123 miljoner kronor på ett projekt där serbisk polis ska utbildas i genus- och jämställdhetsfrågor. Så här beskrivs programmet:

Gender Coach-programmet är ett unikt tillfälle för högre chefer i myndigheter att utveckla sin kompetens inom jämställdhets- och genusintegrering och genomförande av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 och efterföljande resolutioner om kvinnor, fred och säkerhet.

Programmet pågår i två år. Genom programmet får deltagarna varsin personlig coach med specialistkompetens, som hjälper till med konkret och direkt tillämpning av jämställdhetsintegrering inom respektive deltagares verksamhetsområde.

Polisen Mats Berggren, som är stationerad i Belgrad och håller i utbildningen, har skrivit om sina upplevelser på twitter. De twitteranvändare som läser om projektet verkar, av kommentarerna att döma, inte vara speciellt imponerade. Användarna frågar sig bland annat om inte pengarna hade gjort mer nytta hos den svenska polisen.

Exakt vilken nytta Gender Coach-programmet kan tänkas göra för serbiens polisstyrka återstår att se.

Källa:
Feministiskt utrikesprojekt: Sverige genusintegrerar serbisk polis för skattemiljoner

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
3 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Klaus
1 år sedan

Svenska regeringar var mestadels ”socialdemokratiska” och har inte mycket investerad i infrastruktur som el-nät och vägar. Det kan kallas misskötsel och är typisk för marxister. I stället kastade de pengar ut i världen och nuförtiden dessutom för att föda upp ras- och kulturfrämlingar i Sverige. Det är väl både för att imponera världen och att utnyttja det svenska folket.

Fredrika
Fredrika
1 år sedan
Reply to  Klaus

Dessutom är miljonerna antagligen lånade från globalistbanker och lånen ska betalas tillbaka av våra barnbarn.

Klaus
Klaus
1 år sedan
Reply to  Fredrika

Det följande om skulder liknar förhållanden i Tyskland:
Sveriges statsskuld 3019-01-31
1024 miljarder SEK, det är ca. 102400 SEK per capita.
https://www.riksgalden.se/sv/omriksgalden/Pressum/publicerat/Statsskulden/
Så tillkommer svenskarnas (personlig) skuldsättning (”största risken för ekonomin”)
https://www.privataffarer.se/articles/2018/05/23/rb-hushallens-skuldkvot-nu-185-inkl-brf-skuld

(brf bostadsrättsförening)