100-årsjubileum av Balfourdeklarationen firas i London

SIONISM. Idag är det hundra år sedan Balfourdeklarationen undertecknades. Storbritanniens premiärminister Theresa May firar jubileet av deklarationen tillsammans med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i London.

Storbritanniens premiärminister Theresa May och hennes israeliske kollega Benyamin Netanyahu.

Mitt under första världskriget, för exakt hundra år sedan, undertecknades den så kallade Balfourdeklarationen. Den innebar ett löfte om att den brittiska regeringen skulle hjälpa till med att skapa ett judiskt hemland i Palestina, ett land som det brittiska imperiet skulle komma att ta kontroll över efter kriget, då det Ottomanska riket fallit sönder. Storbritanniens premiärminister och Konservativa partiets ledare Theresa May säger att det är med stolthet som hon firar årsdagen av deklarationen, som banade väg för grundandet av Israel som en judisk stat. Detta gör hon genom att välkomna Israels premiärminister Benjamin Netanyahu till London där de skall fira det historiska löftet som gjordes 1917 vid en exklusiv tillställning.

Det var alltså händelser under det första världskriget som lade grunden till bildandet av den sionistiska staten Israel. Tyskland utkämpade ett tvåfrontskrig mot Frankrike och England i väst och Ryssland i öst. När Ryssland försvagades på grund av inbördes konflikter började Englands ledare inse vikten av att få med USA på deras sida i kriget.

Vid den här tiden steg den brittiska lorden och politikern Arthur Balfour fram på den historiska scenen. Han träffade i egenskap av utrikesminister representanter för den judiska bankirfamiljen Rothschilds och kom till en överenskommelse med dem. I gengäld för Englands stöd till bildandet av ett judiskt hemland i Palestina, där endast drygt fem procent av befolkningen var judisk, skulle sionisterna använda sin omfattande internationella makt för att dra in USA i kriget för att kunna besegra Tyskland.

Lord Arthur Balfour och Lord Walter Rothschild skrev under Balfourdeklarationen.

Förutom löftet om det judiska hemlandet i Palestina så banade britternas överenskommelse med sionisterna vägen för den för Tyskland förnedrande Versaillesfreden, vilken tvingade tyskarna till avväpning, en uppstyckning av deras rike och i princip oåterkallelig skuldsättning gentemot segrarmakterna.

Se Rotschildfamiljens nuvarande patriark Lord Jacob Rothschild diskutera hur hans gammelfarbror Lord Walter Rothschild tillsammans med Lord Balfour arbetade fram deklarationen nedan:

Källor:
Theresa May says she will celebrate the centenary of Balfour declaration with ‘pride’
Duke, David. (2000) “My awakening”. Free speech press.
Duke, David. (2004) “Den judiska rasismen”. Nordiska Förlaget

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Ludwig WilhelmKarlErikRamonAllan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Utmärkt att JUDE-maktens smutsiga byk lyfts fram och exponeras av Nordfront…igen…och igen…och igen..och igen.

JUDE-makten som har hela västvärlden i sina klor, måste besegras och krossas.

Hell seger!

Allan
Medlem

Judens fräckhet är gigantisk, skadeglädjen är judens största glädje. Dess fräckhet och parasitära beteende har lett till 359 gånger av deportation, snacka om att juden är dum i huvudet, fattar inte ens efter 359 gånger, det måste bli gång 360 också, då fattar den inte heller, för den är en parasit som inte kan något annat än att bete sig som sådan.

Ramón Mercader
Medlem

Benjamin Netanyahu kan väl egentlige hylla att Adolf Hitler pratade med Stormufti Haj-Amin-Al-Husseini där Adolf Hitler hade följt Palestinadelen i Balforudeklarationen mindre om han ej gjort det. Adolf Hitler han ju inte bryta mot något i Balfourdeklarationen vad det gäller Palestinadelen. Även om han av mycket förklarliga skäl arbetade kraftigt emot övriga delar i den och hade förmodligen ”brutit” även mot Palestinadelen om han segrat genom Madagaskarplanen vars plan var en jude som först kom på. Egentligen säger i princip Balfourdeklarationen när den skrevs att judar skulle leva i mångkultur/mångetniskt i Palestina utan judars Politiska status skyddad där till skillnad… Läs mer »

Ramón Mercader
Medlem

I det landsområde där Benjamin Netanyahu primärt befinner sig så bröt Adolf Hitler inte mot en enda del av Balfourdeklarationen, medan Benjamin Netanyahu själv är extrem förbrytare mot just den del av Balfourdeklarationen.

Utan att prata med Stormufti Haj-Amin-Al-Husseini så hade Adolf Hitler varit lite ”förbrytare” vad det gäller Balfourdeklarationen i även landsområdet som då enbart hette Palestina.

Adolf Hitler råkade dock vara väldigt hänsynsfull vad det gäller att följa Balfourdeklarationen förutom i NSDAP-Tyskland samt senare 3:e riket.

Ramón Mercader
Medlem

Hade Adolf Hitler känt till hela Balfourdeklarationen i detalj så hade han förmodligen fredsförhandlat betydligt mindre. Adolf Hitler hade förmodligen då krävt att hela världen temporärt tillföll 3:e riket för att efter det låta de flesta länder få ett helt eget självstyre igen istället för ett skensjälvstyre.

Erik
Medlem

Vill bara testa om mitt VK funkar.

Ramón Mercader
Medlem

Jag minns inte om Magnus Söderman nämnde namnet på den jude som först kom på idén om ett judiskt land på Madagaskar. På den tiden var det en väldigt bra idé om andra nödvändiga åtgärder utförts i samband med det. Benjamin Netanyahu kan ju tänka över vad Balfourdeklarationen inneburit där han primärt befinner sig om inte varken han som haft ihjäl mest judar i världshistorien eller någon annan hade Erkänt staten Israel samt Balfourdeklarationen följts till punkt och pricka. Det hade då inneburit att där ta hänsyn till t.ex. Stormufti Haj-Amin-Al-Husseini m.fl. i hela landområdet som utgjorde Palestina, även där… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Jewspotting?

Ludwig Wilhelm
Medlem

I texten påstås att: ”Först 1999 kom det fram uppgifter om att Lord Balfour var jude
Det är nog helt fel! Det är författaren Leopold Amery till deklarationen som är jude. Se http://www.jewwatch.com/jew-references-balfour.html.

Om någon påstår att Balfour själv var jude så vill jag nog se en källa på det.