100-årig kvinna i Storbritannien utsattes för brutalt rån – dog av skadorna

STORBRITANNIEN. Tidigt på onsdagsmorgonen den 30 maj rånades en 100-årig kvinna i den brittiska staden Derby i samband med att hon var på väg till kyrkan. Nu har hon avlidit av sina skador.

Platsen där rånet inträffade. Foto: Google Maps

100-åriga Zofija Kaczan utsattes på onsdagsmorgonen den 30 maj för ett brutalt rån i staden Derby i Storbritannien. Kaczan var på väg till kyrkan när hon slängdes till marken av en man som sedan stal hennes handväska och sprang iväg. Väskan hittades senare tom några hundra meter bort.

— Det här är ett ovanligt brutalt brott. Fru Kaczan var en mycket omtyckt invånare och att hon utsattes för detta är riktigt vidrigt, säger polisinspektör Darren De’ath.

Fallet var så pass allvarligt att 100-åringen bröt nacken och fick allvarliga ansiktsskador. Först verkade det som att hon skulle klara sig, men under gårdagen avled hon av sina skador.

En 39-årig man kunde snabbt gripas misstänkt för grovt rån, men släpptes senare. Han är dock fortfarande misstänkt för brottet.

Källa:
Woman, 100, who had her neck broken in Derby street robbery has died

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KarlDaniel Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Daniel
Medlem

De äldre ska vårdas ömt, om de blir utsatta för brott ska förövarna ha än hårdare straff.

Karl
Medlem

MENA.