1 MAJ: Jan demonstrerar med Motståndsrörelsen: ”Jag kan stå upp och ropa Hell Seger om det behövs”

1 MAJ. Jan Hjelm kommer återigen att demonstrera med Nordiska motståndsrörelsen på 1 maj. ”Jag har alltid känt mig trygg på Motståndsrörelsens demonstrationer”.

Jan Hjelm började demonstrera med Nordiska motståndsrörelsen under förra 1 maj-demonstrationen i Falun.

På grund av krämpor oroade han sig över huruvida han ens skulle klara av att gå från regementsområdet till centrala Falun. Några solidariska medlemmar och sympatisörer till Motståndsrörelsen samlade därför ihop pengar till en rullstol till Hjelm och såg till att han kunde skjutsas fram och tillbaka så att även han skulle kunna tåga i folkgemenskapens tecken.

Sedan dess har Jan också gått med i Motståndsrörelsens led i Göteborg den 30 september förra året, en demonstration som omgärdades av lynchstämning från systemet med massmedial hets och polisiära hot inför demonstrationen. När Motståndsrörelsen återigen demonstrerar på 1 maj kommer Jan Hjelm vara på plats igen.

— Jag har aldrig känt mig otrygg på Motståndsrörelsens demonstrationer, inte ens i Göteborg, säger Jan till Radio Regeringen.

Jan berättar att en av de mest roliga sakerna med Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer är att samlingen före då man träffar nytt folk och får träffa ”legenderna”.

Jan är med och diskuterar 1 maj under hela Radio Regeringens senaste avsnitt. Lyssna på ett urklipp nedan:

Listen to ”Jan demonstrerar med Motståndsrörelsen: ”Jag kan stå upp och ropa Hell Seger om det behövs”” on Spreaker.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
"Jag är så grymt pepp inför första maj" | Nordfront.seJan HjelmVeraLinusvörtis Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
vörtis
Medlem

Härligt, då ses vi kanske där, om vi åker till samma stad vill säga! Och visst är det roligt att personligen få träffa och skaka hand med någon av ”legenderna”. Jag råkade möta bland andra Öberg i Tammerfors den 21 oktober. Jag kunde då bland annat konstatera att han var nästan huvudet längre än jag.

Linus
Medlem

Härligt Jan! Vi ses på 1 maj.

Hell seger!

Vera
Medlem

Otrygg? Aldrig – vi ses!

Jan Hjelm
Medlem

Absolut säkert att vi ska ses igen! Kram!

trackback

[…] Radio Regeringen lyfter här fram Jan Hjelm och Vera Oredsson som föredömen. Jan kommer att demonstrera trots att han sitter i rullstol och Vera, som är 90 år, kommer att gå med i tåget igen. Jan närvarade också senare i programmet, vilket kan höras här. […]